Blog

Hardwater als oorzaak van kalk in je apparaten

Het ontkalken van je waterkoker, weer die aanslag in de douche. De oorzaak is het water uit jouw kraan. En daar kan jij wat aan doen.

Lees meer
Waterstof als energiebron: is dit de toekomst?

Lange tijd was waterstof het ondergeschoven kindje in de energietransitie. Steeds vaker duikt waterstof op als de vervanger van fossiele brandstof. Hoe zit...

Lees meer
De 5 leukste duurzame gadgets en cadeaus om te geven (of te krijgen)

Duurzaam leven bestaat uit meer dan duurzaam wonen. Wij hebben een lijstje gemaakt van onze favoriete duurzame gadgets en cadeaus.

Lees meer
5 goedkope en snelle manieren om je huis te verduurzamen

Op een makkelijke en goedkope manier je woning verduurzamen, dat willen we allemaal! Wij hebben 5 mogelijkheden op een rij gezet waarmee jij direct bespaa...

Lees meer

Waarom verduurzamen?

another advantage item
Besparen

Niet alleen lagere maandlasten, maar ook een hogere woningwaarde.

another advantage item
Comfort

Twee vliegen in één klap! Een lage energierekening én meer comfort.

another advantage item
Betere wereld

Goed voor het milieu en de toekomst.

Hoeveel geld en energie kun jij besparen?

Doe de woningcheck
Een groendak of sedumdak aanleggen: de 9 voordelen

Een groendak of sedumdak aanleggen heeft veel voordelen. Het ziet er mooi uit en je dak gaat tot wel 2x zo lang mee. Maar er is meer.

Lees meer
Subsidies energiebesparing in 2021

Welke subsidie is er in 2021 beschikbaar voor energiebesparende maatregelen? Wat is de hoogte van deze subsidie en aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Lees meer
Energielabel in 2021

In 2021 word het aanvragen van je energielabel 25x zo duur. Maar wat veranderd er eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.

Lees meer
Gevaar bij zonnepanelen: 7 tips voor veilige zonnepanelen

Extreme weersomstandigheden, brand bij zonnepanelen. Hoe zorg je eigenlijk voor een goede veiligheid van je zonnepanelen?

Lees meer
Je huis ventileren in de winter

Ventileren is belangrijk voor je gezondheid. Maar hoe doe je dat een energiezuinige manier? En wat is de impact op corona?

Lees meer
De juiste zonnepanelen kiezen: hoe doe je dat eigenlijk?

Een overvloed aan keuzes! Maar welke zonnepanelen passen bij jouw situatie? Waar begin je? Hoe pak je het aan?

Lees meer
Komende jaren verhuisplannen? Vraag nu je energielabel aan!

Het aanvragen van een energielabel. Wanneer heb je dit nodig en wat heb je eraan? Wat betekent het energielabel? En waarom wordt het duurder?

Lees meer
Een warmtepomp kopen? Doe eerst de 50-gradentest.

Niet ieder huis is er al klaar voor om het binnen lekker warm te krijgen door middel van een warmtepomp. Hoe weet je nu of jouw woning er klaar voor is?

Lees meer
Stroom terugleveren: de 6 belangrijkste vragen over de afbouwende salderingsregeling

Het terugleveren van je zonne-energie wordt verrekend met je verbruik. Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling afgebouwd. Wat betekent dit voor jou?

Lees meer
Prinsjesdag: Dit zijn de 7 belangrijkste plannen voor 2021

Op Prinsjesdag zijn er op het gebied van duurzaam wonen een aantal belangrijke veranderingen gepresenteerd. Wat betekent dit voor jou?

Lees meer
Wat is groene energie?

Groene stroom, grijze stroom, wat is het verschil? Hoe weet ik of ik groene energie ontvang? Waar komt het vandaan? En is groene energie duurder?

Lees meer
Zo financier je het verduurzamen van je woning

Voor het verduurzamen van je woning is een investering nodig. Gebruik je eigen geld, een lening of verhoog je je hypotheek? En hoe zit het met subsidies?

Lees meer
Waarom het verduurzamen van je woning wél rendabel is

Is energieneutraal wonen hetzelfde als een verduurzaamde woning? En waarom domineren koppen als: "Verduurzamen van woning is niet rendabel" de media?

Lees meer
Zonnepark, windturbines of een windmolenpark: wat zijn de plannen voor jouw buurt?

Een zonnepark, windpark of windturbine bij jouw in de buurt? In de Regionale Energiestrategie (RES) lees je het én jij kan hier invloed op uitoefenen.

Lees meer
Subsidie voor isolatie nu tijdelijk verhoogd

Het isoleren van je woning is in 2020 nog extra voordelig. Hoe kan ook jij hier gebruik van maken?

Lees meer
Geld besparen met een duurzaam huis? Zo doe je dat

Investeren in isolatie en zonnepanelen en tegelijk geld besparen? Klinkt tegenstrijdig, toch kan het. Hoe (snel) verdien je dat terug?

Lees meer
Zo zorg je voor gezonde lucht in huis

Onze huizen worden steeds beter geïsoleerd. Goed voor het milieu en de energierekening, maar niet altijd voor jouw gezondheid.

Lees meer
Thuiswerken? Tips om energie te besparen!

We zijn nu allemaal veel meer thuis dan normaal. Dat betekent ook dat we meer energie verbruiken. Hoe hou je de energierekening laag?

Lees meer
Duurzaam wonen = comfortabel wonen

Bij duurzame maatregelen hebben we het altijd over energiebesparing. Wist jij dat energiebesparende maatregelen ook zorgen voor een verhoogd wooncomfort: z...

Lees meer
Verklein je ecologische voetafdruk

Dankzij een energiezuinige woning verklein je jouw ecologische voetafdruk, wat goed is voor het milieu én voor onze toekomst. Hoe kan jij je ecologische vo...

Lees meer
Een warm huis zónder aardgas

Wil jij ook een warm huis zónder aardgas? Dat kan duurzaam met een warmtepomp. Er zijn verschillende soorte warmtepompen, welke warmtepomp past het beste b...

Lees meer
Wat betekent het Klimaatakkoord voor jou?

De CO² uitstoot in Nederland moet flink omlaag. In het klimaatakkoord staat dat alle woningen in 2050 aardgasvrij moeten zijn. Wat voor impact heeft dit op...

Lees meer
Geen koude voeten meer? Kies voor bodem- of vloerisolatie!

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte uit huis niet verdwijnt in de kruipruimte. Er zijn verschillende manieren om je vloer te isoleren. Waar moet je op...

Lees meer
10 dingen die je moet weten over de nieuwe isolatie subsidie

De nieuwe subsidie voor isolatie is van start gegaan. Dat betekent dat je subsidie kan aanvragen voor het isoleren van je woning. Geïnteresseerd? Dit zijn ...

Lees meer
Energie besparen? 7 snelle bespaartips die (bijna) niets kosten!

Wist je dat je ook met kleinere aanpassingen duurzamer kunt wonen? Ontdek hier welke snelle én makkelijke mogelijkheden er zijn om (bijna) gratis energie t...

Lees meer