Basis Advies, Compleet Advies of Maatwerk adviesrapport?

Onze klanten kunnen bij ons terecht voor Basis Advies, Compleet Advies, en een Maatwerk Adviesrapport. Deze termen lijken op elkaar, maar vertegenwoordigen verschillende diensten. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn.

Het powerly proces (basis advies en compleet advies)


1. Basis Advies (gratis)

Het Basis Advies zijn de gratis mogelijkheden die we bieden: de Woningcheck en het gratis adviesgesprek.

De Woningcheck kun je op onze website doen. Onze software berekent aan de hand van de gegevens die je invult welke duurzame mogelijkheden bij jouw huis passen, en geeft globaal inzicht in de kosten, maandelijkse kostenbesparing, CO2 besparing en terugverdientijd. Onze software koppelt de gegevens die je hebt ingevuld aan verschillende openbare databronnen, en kan daarom slechts een indicatie geven.

Wie meer inzicht en informatie wilt, kan een gratis adviesgesprek inplannen met een van onze energie-adviseurs. In dit telefoongesprek (15 minuten) bespreken we welke maatregelen geschikt zijn (en welke niet), bepalen we de beste volgorde en analyseren we de plaatsingsmogelijkheden. Mocht je specifieke vragen hebben, dan kunnen we die ook beantwoorden.


2. Compleet Advies (249 euro)

Voor wie serieus overweegt te verduurzamen, is de volgende stap het Compleet Advies. Hierbij krijg je advies van een bouwkundig expert van Powerly. Samen doorlopen jullie de hele woning (telefonisch of via video bellen), om een beeld van je woning te krijgen en te kijken welke maatregelen daadwerkelijk mogelijk zijn

We bieden inzicht in investerings- en besparingsmogelijkheden, maken een besparingsplan en (indien gewenst) een legplan voor zonnepanelen. Verder berekenen we welke subsidies je kunt aanvragen en helpen je daar ook bij. We helpen je bij het maken van de beste keuzes voor jouw specifieke situatie.

Wil je de duurzame maatregelen laten uitvoeren, dan selecteren we samen de juiste aanbieder en vragen de offerte(s) op. Dit is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Mocht je al offertes van andere aanbieders hebben, kunnen we die uiteraard ook meenemen in onze analyse.

Mocht je de offertes willen laten uitvoeren, dan begeleiden we je ook tijdens en na de installatie.


3. Maatwerk Adviesrapport (Energie Prestatie Advies)

Een maatwerk adviesrapport is een gedetailleerd rapport over de staat van je huis. Het wordt ook wel een Energie Prestatie Adviesrapport genoemd (EPA). Een gecertificeerde inspecteur komt bij je langs voor een uitgebreide schouw. Hij inspecteert onder andere hoe het is gesteld met je isolatie, waar de plekken zitten waar je warmte verliest door middel van een warmtescan en hoeveel warmte je precies verlies. Ook berekent hij wat je exacte energieverbruik en gasverbruik is en welke duurzame maatregelen je zou kunnen nemen, en wat deze maatregelen je aan gas en energie zullen besparen.

Je ontvangt een zeer uitgebreid en gedetailleerd rapport. Hoe dat eruitziet, zie je hier. Powerly werkt samen met een zorgvuldig geselecteerde partner, die de Energieprestatie inspectie uitvoert


De verschillen op een rijtje

Basis AdviesCompleet AdviesMaatwerk Advies (EPA)
Wat is hetOnline Woningcheck & gratis adviesgesprekEen gesprek met een bouwkundig expert van Powerly over welke duurzame maatregelen je het beste zou kunnen nemen, berekeningen van kosten, opbrengsten en terugverdientijd, offertes aanvragen bij geselecteerde partners, offertes uitleggen en bespreken, hulp tijdens en na installatie maatregelen.Een gecertificeerde inspecteur bekijkt de staat van je woning en potentie om te verduurzamen
Uitgevoerd doorEen energie adviseur van PowerlyEen bouwkundig expert van PowerlyEen van onze zorgvuldig geselecteerde partners: een gecertificeerd EPA-inspecteur.
Tijdsduur15 minuten1,5 uur>2 uur
Adviesrapport❌ De adviseur stuurt een samenvatting van het gesprek via de mail met de besproken maatregelen & kosten.✅ uitgebreid en gedetailleerd adviesrapport over de energieprestaties van je woning (+-40 pagina's)
SchouwNvtDigitaal/telefonischFysiek
Kostenplaatje (kosten,opbrengsten & terugverdientijd)Indicatie obv geschat verbruik
Offertes van installateurs
Begeleiding bij installatie
KostenGratis249 euroVanaf 350 euro

FAQ

Kan ik het beste Compleet Advies of een Maatwerk Adviesrapport kiezen?

De meeste klanten kiezen voor het Compleet Advies pakket. In het eerste (gratis) adviesgesprek bekijk je samen met een van onze adviseurs of we de schouw digitaal kunnen doen.

Het blijkt dat in de meeste gevallen onze adviseurs je goed kunnen adviseren zonder bij je langs te hoeven komen. Het bouwjaar van je woning vertelt bijvoorbeeld al veel over de staat van je woning, door de in dat jaar geldende wetgeving. Daarnaast kunnen we via telefoon of videobellen instructies geven om bijvoorbeeld het soort glas van je woning, of het al dan niet aanwezig zijn van een spouwmuur te achterhalen.

Wil dat er iemand fysiek langskomt om je huis te inspecteren, en daar graag een gedetailleerd verslag van?
Kies dan voor het Maatwerk Adviesrapport / Energie Prestatie Advies (EPA). Dit wordt uitgevoerd door een door ons zorgvuldig geselecteerde partner.

Ook in dit geval maak je eerst een afspraak voor een eerste gratis adviesgesprek. In dit gesprek van ongeveer 15 à 20 minuten nemen we je wensen door op het gebied van verduurzamen, en kun je vragen stellen aan een van onze adviseurs. Na dit gesprek kunnen we een afspraak maken om ervoor te zorgen dat er een gecertificeerde inspecteur bij je langskomt voor de keuring.

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom duuzaam wonen?

Ontvang maandelijks een overzicht van het laatste duurzame nieuws, handige energiebespaartips en de nieuwste blogs.

Wist je dat... het Compleet Adviesrapport via Powerly is een nieuwe dienst, wij bieden dit aan sinds Januari 2022.

Hoeveel geld en energie kun jij besparen?

Doe de woningcheck