post hero image

Duurzaam wonen = comfortabel wonen

Warme voeten in de winter. Dat willen we allemaal wel! En wist je dat de maatregelen die je neemt om je voeten warm te houden eigenlijk hele duurzame maatregelen zijn? Warmte blijft namelijk waar het hoort, in je woning, wat flink bijdraagt aan je energiebesparing. En energiebesparing zorgt op haar beurt weer voor een lagere energierekening. Dubbel voordeel dus!

Duurzame maatregelen zorgen dikwijls voor meer comfort in huis. Ken je dat gevoel dat je s ‘ochtends het liefst onder je dekens blijft liggen omdat je slaapkamer zo koud is? Of zit je wel eens op de bank met onnodig koude voeten door tocht in huis? Wanneer je je huis goed isoleert, zorg je ervoor dat warmte minder snel uit je woning ontsnapt, waardoor je geen last meer hebt van een koude woning.

Daarnaast zorgt een goed geïsoleerde woning ook voor een aangenaam binnenklimaat in de zomer. Doordat warmte in de zomer niet je woning binnen glipt, blijft je woning koel en aangenaam. Prettig warm in de winter, aangenaam koel in de zomer. Daarnaast blijft geluid met een goed geïsoleerde woning beter buiten de deur. Zo heb je bijvoorbeeld minder last van langsrazende auto's, vliegtuigen of de grasmaaier van de buurman.

Wij gunnen iedereen het comfortabele gevoel van een duurzame woning. Duurzaam wonen zorgt niet alleen voor woongenot, het verlaagt ook nog eens de energierekening en is beter voor het milieu. Toch zijn 3 op de 4 woningen nog niet goed geïsoleerd en zouden veel huishoudens geld kunnen besparen terwijl ze genieten van meer comfort. Benieuwd wat jij aan jouw woning kunt doen voor optimaal wooncomfort? Doe dan snel de woningcheck!

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom duuzaam wonen?

Ontvang maandelijks een overzicht van het laatste duurzame nieuws, handige energiebespaartips en de nieuwste blogs.

Wist je dat... 3 op de 4 woningen nog niet goed is geïsoleerd is?

Hoeveel geld en energie kun jij besparen?

Doe de woningcheck

Gerelateerde artikelen