post hero image

De 5 leukste duurzame gadgets en cadeaus om te geven (of te krijgen)

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds relevanter geworden. Een belangrijk onderdeel is duurzaam wonen. Maar duurzaam leven bestaat uit meer dan duurzaam wonen. Denk bijvoorbeeld aan duurzame kleding, eten, vakanties en cadeaus. Betekent duurzaam leven dat je leven gelijk een stuk soberder wordt? Zeker niet! Duurzame producten zijn goed voor onze planeet én leuk. Daarom hebben wij speciaal voor jou een lijst gemaakt met onze favoriete duurzame gadgets en cadeaus. Om te vragen of te krijgen.


Zustainabox

Zustainabox verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, dozen vol met duurzame artikelen zoals verzorgingsproducten, keukenartikelen en gebruiksvoorwerpen. Er zijn verschillende manieren om een Zustainabox aan te schaffen. Zo kan je ervoor kiezen om lid te worden van de Zustainaclub, waarbij je een 2-maandelijkse verrassingsbox thuis ontvangt. Daarbuiten kan je de dozen en producten los bestellen via hun webshop. Alle producten die zij aanbieden zijn plasticvrij, vegan en hebben een lage impact. Het idee achter Zustainabox is dat abonnees inspiratie opdoen om duurzame aanpassingen te maken in hun leven. Zustainabox biedt ook cadeau-, kerst- en borrelpakketten aan. Leuk om cadeau te doen!


Yumeko

Yumeko maakt duurzaam beddengoed en badgoed. Dat is hard nodig, aangezien er voor elke kilo regulier katoen 10.000 liter water en één kilo gif gebruikt wordt. Bovendien worden de restproducten veelal geloosd in rivieren. Voor hun eigen producten maakt Yumeko gebruik van katoen met het GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard), wat inhoudt dat het biologisch en zonder gif is verbouwd. Buiten het katoen zelf, wordt er ook streng gecontroleerd op de impact op mens en planeet van het gehele productieproces. Onder het bedtextiel van Yumeko kan je dus met een gerust hart slapen!


Flextrash

Als je onderweg bent, kan het af en toe lastig zijn om een prullenbak te vinden. Het vuil bij je kinderen op de achterbank auto of bij je handdoek op het strand stapelt zich sneller op dan je denkt. Gedreven door zijn droom van een schonere wereld voor zijn zoon en dochter, ontwikkelde Bas de Flextrash. Flextrash is een kleine prullenbak gemaakt van gerecycled plastic die je overal mee naartoe kan nemen. Waar je ook bent, je klikt de Flextrash gemakkelijk vast aan bijvoorbeeld je tas. Zo voorkom je dat er onverhoopt afval in de natuur belandt en leer je de volgende generatie een goede afval etiquette aan!


Fairphone

Wist je dat de gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon ongeveer 2,5 jaar is? Dit is een kwalijke zaak, aangezien smartphones vol zitten met schaarse metalen. Deze materialen, onder andere goud en wolfraam, worden onder erbarmelijke omstandigheden gewonnen en leiden tot grote ecologische schade. Daarom ontwikkelt Fairphone mobiele telefoons die voor een groot gedeelte bestaan uit gerecyclede en Fair Trade grondstoffen. Wanneer je de telefoon ontvangt, zit er (in plaats van een oplader, want duurzaam) een kleine schroevendraaier bij. Hiermee schroef je de Fairphone gemakkelijk open en kun je de grote onderdelen, zoals het scherm, de batterij of camera, vervangen. Wanneer een onderdeel kapot is, of je simpelweg wilt upgraden, hoef je dus niet meteen een nieuwe telefoon te kopen. Zo doe je een stuk langer met je telefoon!


NIKS

Één van de meest gehoorde antwoorden op de vraag “Wat wil je voor je verjaardag?” is “Niks, ik heb alles al”. Geïnspireerd door dit veelvoorkomende tafereel heeft Greenpeace NIKS ontwikkeld. Volgens Greenpeace is NIKS het ideale cadeau voor iemand die alles al heeft. Een symbolisch cadeau dat bijdraagt aan een beter milieu. NIKS is een donatie aan Greenpeace. Door NIKS te geven of te vragen stel je Greenpeace in staat om in actie te komen voor een eerlijke, leefbare wereld en breng je minder spullen die wereld in. Een ideaal cadeau dus voor een milieubewuste vriend of vriendin!

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom duuzaam wonen?

Ontvang maandelijks een overzicht van het laatste duurzame nieuws, handige energiebespaartips en de nieuwste blogs.

Wist je dat... steeds meer mensen opzoek zijn naar duurzame cadeaus?

Hoeveel geld en energie kun jij besparen?

Doe de woningcheck

Gerelateerde artikelen