post hero image

Verklein je ecologische voetafdruk

Dankzij een energiezuinige woning verklein je jouw ecologische voetafdruk, wat goed is voor het milieu én voor onze toekomst. De hoeveelheid CO² door het jaarverbruik van gas en stroom van alle woningen is vergelijkbaar met 16 procent van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen in Nederland. Dit komt door het verbruik van fossiele brandstoffen. Wanneer jij je woning verduurzaamt, komen er minder broeikasgassen zoals CO² in de lucht, wat stukken beter is voor het milieu. Want, hoe meer broeikasgassen wij in de lucht toestaan, hoe meer het broeikaseffect wordt versterkt.

Helaas kan de opwarming van de aarde door de vermindering van broeikasgassen niet gestopt worden. Echter, als we wereldwijd investeren in de vermindering van CO² uitstoot, dan kunnen we er wél voor zorgen dat de opwarming minder snel gebeurt. Als je je bedenkt dat een betere wereld bij jezelf begint, begrijp je dat je zelf kunt bijdragen aan de vermindering van CO² uitstoot.

Om te beginnen met het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Dit kan al starten bij het verduurzamen van je eigen woning. Je ecologische voetafdruk is een getal dat weergeeft hoeveel impact jouw leven heeft op de aarde. Stoot je bijvoorbeeld veel CO² uit? Of maak je gebruik van groene energie? Deze factoren zijn van essentieel belang wanneer je wilt bijdragen aan een betere wereld.

Als de ruimte op aarde eerlijk verdeeld zou zijn, heeft ieder mens 1,8 hectare tot zijn of haar beschikking. Op dit moment is de gemiddelde ecologische voetafdruk op aarde 2,3. In Nederland is de gemiddelde voetafdruk gemiddeld 4,4. Dit betekent dat we met elkaar veel meer gebruiken dan dat de aarde ons kan bieden. Betrek je deze cijfers op jouw eigen situatie, dan begrijp je dat je zelf veel kunt betekenen door jouw woning te verduurzamen. Via de handige woningcheck zie je direct hoeveel CO² jij kunt besparen.

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom duuzaam wonen?

Ontvang maandelijks een overzicht van het laatste duurzame nieuws, handige energiebespaartips en de nieuwste blogs.

Wist je dat... de hoeveelheid CO² door het jaarverbruik van gas en stroom van alle woningen is vergelijkbaar met 16% van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen in Nederland?

Hoeveel geld en energie kun jij besparen?

Doe de woningcheck