Powerly Logo

Geld lenen

Hypotheek afsluiten

Een hypotheek is een lening waarbij je jouw huis als onderpand verbindt aan de lening die je afsluit om het huis te kopen of te verbouwen. Verduurzaming van de woning valt onder de categorie woningverbetering en is daarom geschikt om te financieren met een hypotheek. Een voorwaarde om de verduurzaming met een hypotheek te kunnen financieren is wel dat je nog leencapaciteit moet hebben. Bereken je maximale hypotheek hier.

Wel kun je voor verduurzaming van je huis 6% meer lenen dan als je dat niet doet. Ook kun je kiezen voor een Nationale Hypotheek Garantie, waardoor je vaak ook nog iets lagere rente betaald. Bekijk de meest recente hypotheektarieven hier.

Verder kan het soms zo zijn dat je naarmate je een beter energielabel hebt, je een lagere rente hoeft te betalen. Woonnu is bijvoorbeeld een bank die dat aanbiedt.

Belangrijk om te weten is dat er best wat kosten gepaard gaan met het afsluiten van een hypotheek. Denk daarbij aan het hypotheekadvies, notaris kosten en eventueel andere bijkomende kosten. Vooral bij lage bedragen en korte looptijden zijn de kosten om de hypotheek af te sluiten verhoudingsgewijs hoog, waardoor andere leningsvormen dan wellicht een betere keuze zouden kunnen zijn.

Hypotheek verhogen

Heb je al een bestaande hypotheek, dan kun je in sommige gevallen deze verhogen om zo enkele kostenposten te besparen zoals bijvoorbeeld de notaris. Om te bekijken of dit een optie is, moet je contact opnemen met de hypotheekverstrekker van je huidige hypotheek. Zij kunnen je precies vertellen wat er wel en niet mogelijk is.

Ook kunnen ze je vertellen welke voorwaarden er gelden. Heb je een hypotheek bij Nationale-Nederlanden? Neem dan contact op met je eigen adviseur of stuur ons hier een bericht als je een NN-adviseur zou willen spreken

Persoonlijke lening afsluiten

Persoonlijke leningen komen in veel verschillende vormen en maten. Ook zijn er verschillende instanties en bedrijven die persoonlijke leningen aanbieden. De leningsvorm wordt ook wel persoonlijk krediet genoemd. In sommige gevallen kan lenen voor dingen die je zelf niet kunt betalen onverstandig zijn, maar voor het verduurzamen van je woning geldt dat over het algemeen niet. Wel is het erg belangrijk dat je goed begrijpt welke voorwaarden er aan de lening verbonden zijn, zodat je niet onbewust meer betaalt dan je van te voren denkt.

Nationale-Nederlanden biedt een persoonlijke lening aan waarbij je, als je die gebruikt voor het verbeteren van je eigen woning, een aantrekkelijk rentepercentage kunt krijgen [bereken hier wat je kunt lenen tegen welke prijs]. Aangezien dit een commerciële partij is, ligt het rentepercentage van Nationale-Nederlanden hoger dan bijvoorbeeld bij een energiebespaarlening (EBL) van het Nationaal Warmtefonds [zie hier hoe je de EBL kunt aanvragen]. Het verschil tussen bovengenoemde aanbieders zit voornamelijk in het gemak van het aanvragen van de lening, waarbij die van de commerciële aanbieders over het algemeen minder omvangrijk en sneller zijn.

Financieel advies

Onze experts helpen jou graag.

Verduurzaming en financiën

Over verduurzaming van mijn woning en financieel advies