Verlaag je gasverbruik met de warmtepomp

Nationale Nederlanden

Initiatief van Nationale Nederlanden

15,509 mensen gingen je voor

Uiteraard gaan wij zorgvuldig met je gegevens om. Je leest hierover meer in het Privacy Statement.

Warmtepomp via Powerly

Wanneer je een warmtepomp via Powerly koopt, ontvang je persoonlijk advies en begeleiding tijdens het hele traject. Zo ben je zeker van het juiste type en merk passend bij jouw situatie. Van hybride tot volledig elektrisch, met een keuze uit een ruim netwerk van gecertificeerde en hoogwaardige installateurs zit je beste keuze er altijd tussen. Doordat wij verkoopvolumes kunnen bieden aan onze installateurs, ontvang jij de scherpste prijzen. Ook tijdens en ná de installatie staat je eigen energie-expert voor je klaar. Zo ben je altijd verzekerd van een zorgeloze installatie.

 • 100% onafhankelijk advies

 • Persoonlijke begeleiding van orientatie tot installatie én daarna

 • Individuele aanpak met collectieve voordelen

Kies voor een zorgeloze verduurzaming met Powerly

Stap 1

Check van je woning

Gratis

Je doet dit online via onze woningcheck of aan de telefoon met een van onze energie-experts. Je beantwoord vragen over je woning zoals in welk type woning je woont, wat je energieverbruik is en welke energiebesparende maatregelen er al zijn genomen na de bouw van de woning. Dit vormt de basis voor het verdere traject.


Check je woning

Wij geven je persoonlijk en onafhankelijk advies afgestemd op jouw wensen en specifieke woonsituatie. Onze energie-expert belt je op en doorloopt samen met jou de status van de woning. Door de juiste vragen te stellen, krijgen wij een goed beeld van de woning en de specifieke mogelijkheden dit meebrengt. Op basis hiervan ontvang je een advies.


Plan onafhankelijk adviesgesprek

Je weet nu welke mogelijkheden er zijn en wat wij adviseren. De keuze is aan jou om te selecteren in welke duurzame maatregel(en) je geïnteresseerd bent.


Bekijk onze duurzame mogelijkheden

Wij werken alleen samen met de beste installateurs. Ons netwerk bestaat uit gecertificeerde en erkende installateurs met de beste prijs-kwaliteit verhouding en tevreden klanten. Op basis van het type maatregel selecteren we samen met jou de juiste aanbieder en vragen de offerte(s) op.

Wanneer er een schouw nodig is om de offerte op te stellen, geven wij alvast een indicatie van de kosten. Daarnaast helpen we je de offerte(s) te begrijpen en vergelijken.


Vraag vrijblijvende offerte aan

Je weet nu welke mogelijkheden je hebt én wat dit gaat kosten. Wanneer je akkoord gaat met de offerte(s) en/of indicatie, zorgen wij ervoor dat de installateur contact met je opneemt om een afspraak te maken voor de schouw en/of installatie.

Wij vinden het belangrijk om eerlijk én onafhankelijk advies te blijven geven. Daarom vragen wij eenmalig € 250 voor onze service. Je bent daarmee verzekerd van een zorgeloze installatie. Wij regelen alles voor je, van het coördineren van de installatie tot ondersteuning en begeleiding tijdens het hele traject. Zijn er onverhoopt problemen na de installatie? Dan zorgen wij ervoor dat dit wordt opgelost.


Veelgestelde vragen over Powerly

Gefeliciteerd met je duurzame woning! Daarmee heb jij je CO2-uitstoot flink verminderd. Tijd om te genieten van je comfortabele woning en lagere energierekening.


Wat een warmtepomp voor je kan betekenen

Flinke besparing op je gasverbruik

Goed voor het milieu en voor een lagere energierekening

Verwarmt én verkoelt je huis

En dat zonder extra apparaat, ideaal tijdens hete zomerdagen

Aantrekkelijke subsidie beschikbaar

Zo heb je de investering een stuk sneller terugverdiend

Onze verschillende warmtepompen

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een ideale oplossing wanneer je woning nog niet klaar is om volledig van het gas af te gaan. Wanneer de hybride warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren voor de verwarming van de woning, springt de cv-ketel of stads- of blokverwarming bij ... Lees meer

 • Bespaar tot wel 65% op je gasverbruik

 • Is al mogelijk bij matig tot goed geïsoleerde huizen

 • Goed betaalbaar én aantrekkelijke subsidieregeling

Elektrische warmtepomp

Een elektrische warmtepomp kan, wanneer je ook elektrisch kookt en je huis goed geïsoleerd is, je cv-ketel vervangen. Het is een ideale manier om je gasverbruik te vervangen voor stroomverbruik, die je vervolgens eventueel zelf weer kan opwekken met zonnepanelen ... Lees meer

 • 100% besparing op je gasverbruik

 • Goed toepasbaar in goed tot zeer goed geïsoleerde huizen

 • Aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar

Ventilatiewarmtepomp

Met een ventilatiewarmtepomp gebruik je de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit is alleen geschikt wanneer je een mechanisch ventilatiesysteem hebt. Het is een hybride systeem en werkt samen met je cv-ketel of een andere verwarmingsbron om de verwarming van je huis te verzorgen ... Lees meer

 • Geen extra ruimte nodig (vervangt de ventilatorbox)

 • Efficiënt gebruik maken van de afvoerende warme lucht

 • Relatief goedkoop én aantrekkelijke subsidieregeling

Veelgestelde vragen over de warmtepomp

Heb je overal in huis iets van isolatie dan is een hybride warmtepomp mogelijk. De hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel, je bespaart flink op je gasverbruik. Mist er in je huis nog isolatie? Ga eerst aan de slag met de isolatie daarna ben je klaar om over te stappen op een hybride warmtepomp. Wanneer je woning goed tot zeer goed geïsoleerd is of na 2000 is gebouwd dan kan je overstappen op een volledig elektrische warmtepomp. Zorg er wel voor dat er lage temperatuurverwarming in je woning aanwezig is. Tip! Doe de 50-gradentest om te kijken of je woning klaar is voor lage temperatuur verwarming. 

Bij een hybride warmtepomp komt er een kastje naast de cv-ketel te hangen van 30x30x60cm. Buiten komt de buitenunit te hangen die ongeveer even groot is als een airco. Een volledig elektrische warmtepomp is net zo groot als een hoge koelkast. Wanneer je ook elektrisch kookt, kun je erover nadenken om je gasaansluiting af te sluiten zodat je meer ruimte hebt voor de warmtepomp. 

Een hybride warmtepomp en volledig warmtepomp op buitenlucht hebben een buitenunit. Deze buitenunit lijkt op een airco en maakt geluid wanneer de ventilator in de buitenunit draait. Dit is vooral tijdens de herfst, winter en begin van het voorjaar wanneer het nog koud is. Maar ook wanneer je warm water gebruikt, slaat die aan. Denk daarom goed na waar je de buitenunit plaatst zodat je zo min mogelijk last hebt van het geluid. 

Dit ligt aan het type warmtepomp. Een hybride warmtepomp, ventilatiewarmtepomp en lucht-warmtepomp kunnen vaak binnen een dag geïnstalleerd worden. De mechanische ventilatie moet worden en vervangen door de ventilatiewarmtepomp en worden aangesloten op de cv-ketel. Bij de hybride warmtepomp en lucht-warmtepomp wordt er een buitenunit geplaatst en ook deze wordt met een kastje aangesloten op de cv-ketel of de cv-ketel wordt vervangen door een voorraadvat ter grootte van een hoge koelkast. Bij een volledig elektrische warmtepomp die gebruik maakt van bodem of oppervlaktewater duurt de installatie een aantal dagen tot een paar weken, afhankelijk van de grootte. 

Een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. Er loopt een koelvloeistof door de buitenunit van de warmtepomp en die onttrekt warmte uit de bron (lucht, water of grond). Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan het verwarmingswater. Lees hier meer over de verschillende warmtepompen.

Wij staan elke werkdag tussen 09.00 en 18.00 voor je klaar. Chat met ons of bel naar +31 (6) 10247446 voor direct antwoord op jouw vragen of plan een gratis adviesgesprek.