warmtepomp-hero-image

Denk je aan een warmtepomp? Plan een gratis warmtepomp gesprek.

  • We beantwoorden al je vragen in 15 minuten

  • We sturen je waar mogelijk direct door naar onze installatiepartner voor een intake.

Plan direct een gratis adviesgesprek

In een telefonisch gesprek van 15 minuten beantwoorden we al je vragen rondom het verduurzamen van je woning.

Warmtepomp via Powerly

Wanneer je een warmtepomp via Powerly koopt, ontvang je persoonlijk advies en begeleiding tijdens het hele traject. Zo ben je zeker van het juiste type en merk passend bij jouw situatie. Van hybride tot volledig elektrisch, met een keuze uit een ruim netwerk van gecertificeerde en hoogwaardige installateurs zit je beste keuze er altijd tussen. Doordat wij verkoopvolumes kunnen bieden aan onze installateurs, ontvang jij de scherpste prijzen. Ook tijdens en ná de installatie staat je eigen bouwkundig expert voor je klaar. Zo ben je altijd verzekerd van een zorgeloze installatie.

  • Onafhankelijk advies van een bouwkundig expert

  • Scherpe vrijblijvende offerte(s) van betrouwbare parnters

  • Persoonlijke begeleiding van orientatie tot installatie én daarna

Waar Powerly je mee helpt.

Stap 1

Doe de online woningcheck

Gratis

Vul in de woningcheck gegevens in over je woning en woonsituatie. Onze software berekent welke duurzame mogelijkheden bij jouw huis passen, en geeft(globaal)inzicht in de kosten, maandelijkse kostenbesparing, CO2 besparing en terugverdientijd. Dit is een algemene indicatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.


Check je woning

Daarna plan je een gratis adviesgesprek in met een van onze energie-adviseurs. In dit telefoongesprek bespreken we welke maatregelen geschikt zijn (en welke niet), bepalen we de beste volgorde en analyseren we de plaatsingsmogelijkheden. Mocht je specifieke vragen hebben, dan kunnen we die ook beantwoorden. Dit gesprek duurt ongeveer 15 minuten.


Plan onafhankelijk adviesgesprek

Voor wie serieus overweegt te verduurzamen, is de volgende stap het maatwerk advies. Hierbij krijg je advies van een bouwkundig expert. Samen doorlopen jullie de hele woning (telefonisch of via video bellen), om een totaal beeld van je woning te krijgen en te kijken welke maatregelen daadwerkelijk mogelijk zijn. 


We bieden inzicht in investerings- en besparingsmogelijkheden, maken een besparingsplan en (indien gewenst) een legplan voor zonnepanelen. Verder berekenen we welke subsidies je kunt aanvragen (en helpen je daar ook bij). Kortom: we helpen je bij het maken van de beste keuzes voor jouw specifieke situatie.


Nu we tijdens het uitgebreid advies de maatregelen bepaald hebben, kunnen we offertes voor je aanvragen bij de door ons zorgvuldig geselecteerde aanbieders. Ons netwerk bestaat uit gecertificeerde en erkende installateurs met een goede prijs-kwaliteit verhouding en tevreden klanten.

Op basis van de gekozen maatregel(en) selecteren we samen de juiste aanbieder en vragen de offerte(s) op. Dit is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Daarnaast helpen we je de offerte(s) te begrijpen en vergelijken. Mocht je al offertes van andere aanbieders hebben, kunnen we die uiteraard ook meenemen in onze analyse.


Wanneer je akkoord gaat met de offerte(s) of de indicatie zorgen wij ervoor dat de aanbieder contact met je op neemt. Samen plannen jullie een moment voor de schouw en/of installatie. Verder ontvang je ondersteuning & begeleiding tijdens het hele installatie-traject. Zo bemiddelen wij bijvoorbeeld als zich een onverhoopt conflict voordoet bij de installatie. Zo hoef jij je nergens meer zorgen over te maken.


Alles is geïnstalleerd, je woning is comfortabeler en je energierekening lager. Tijd om te genieten!


Wat een warmtepomp voor je kan betekenen

Flinke besparing op je gasverbruik

Goed voor het milieu en voor een lagere energierekening

Verwarmt én verkoelt je huis

En dat zonder extra apparaat, ideaal tijdens hete zomerdagen

Aantrekkelijke subsidie beschikbaar

Zo heb je de investering een stuk sneller terugverdiend

Man met warmtepomp

Onze verschillende warmtepompen

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een ideale oplossing wanneer je woning nog niet klaar is om volledig van het gas af te gaan. Wanneer de hybride warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren voor de verwarming van de woning, springt de cv-ketel of stads- of blokverwarming bij ... Lees meer

  • Bespaar tot wel 65% op je gasverbruik

  • Is al mogelijk bij matig tot goed geïsoleerde huizen

  • Goed betaalbaar én aantrekkelijke subsidieregeling

Elektrische warmtepomp

Een elektrische warmtepomp kan, wanneer je ook elektrisch kookt en je huis goed geïsoleerd is, je cv-ketel vervangen. Het is een ideale manier om je gasverbruik te vervangen voor stroomverbruik, die je vervolgens eventueel zelf weer kan opwekken met zonnepanelen ... Lees meer

  • 100% besparing op je gasverbruik

  • Goed toepasbaar in goed tot zeer goed geïsoleerde huizen

  • Aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar

Ventilatiewarmtepomp

Met een ventilatiewarmtepomp gebruik je de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit is alleen geschikt wanneer je een mechanisch ventilatiesysteem hebt. Het is een hybride systeem en werkt samen met je cv-ketel of een andere verwarmingsbron om de verwarming van je huis te verzorgen ... Lees meer

  • Geen extra ruimte nodig (vervangt de ventilatorbox)

  • Efficiënt gebruik maken van de afvoerende warme lucht

  • Relatief goedkoop én aantrekkelijke subsidieregeling

Meer informatie over de warmtepomp

Veelgestelde vragen over de warmtepomp

Heb je overal in huis iets van isolatie dan is een hybride warmtepomp mogelijk. De hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel, je bespaart flink op je gasverbruik. Mist er in je huis nog isolatie? Ga eerst aan de slag met de isolatie daarna ben je klaar om over te stappen op een hybride warmtepomp. Wanneer je woning goed tot zeer goed geïsoleerd is of na 2000 is gebouwd dan kan je overstappen op een volledig elektrische warmtepomp. Zorg er wel voor dat er lage temperatuurverwarming in je woning aanwezig is. Tip! Doe de 50-gradentest om te kijken of je woning klaar is voor lage temperatuur verwarming. 

Bij een hybride warmtepomp komt er een kastje naast de cv-ketel te hangen van 30x30x60cm. Buiten komt de buitenunit te hangen die ongeveer even groot is als een airco. Een volledig elektrische warmtepomp is net zo groot als een hoge koelkast. Wanneer je ook elektrisch kookt, kun je erover nadenken om je gasaansluiting af te sluiten zodat je meer ruimte hebt voor de warmtepomp. 

Een hybride warmtepomp en volledig warmtepomp op buitenlucht hebben een buitenunit. Deze buitenunit lijkt op een airco en maakt geluid wanneer de ventilator in de buitenunit draait. Dit is vooral tijdens de herfst, winter en begin van het voorjaar wanneer het nog koud is. Maar ook wanneer je warm water gebruikt, slaat die aan. Denk daarom goed na waar je de buitenunit plaatst zodat je zo min mogelijk last hebt van het geluid. 

Dit ligt aan het type warmtepomp. Een hybride warmtepomp, ventilatiewarmtepomp en lucht-warmtepomp kunnen vaak binnen een dag geïnstalleerd worden. De mechanische ventilatie moet worden en vervangen door de ventilatiewarmtepomp en worden aangesloten op de cv-ketel. Bij de hybride warmtepomp en lucht-warmtepomp wordt er een buitenunit geplaatst en ook deze wordt met een kastje aangesloten op de cv-ketel of de cv-ketel wordt vervangen door een voorraadvat ter grootte van een hoge koelkast. Bij een volledig elektrische warmtepomp die gebruik maakt van bodem of oppervlaktewater duurt de installatie een aantal dagen tot een paar weken, afhankelijk van de grootte. 

Een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. Er loopt een koelvloeistof door de buitenunit van de warmtepomp en die onttrekt warmte uit de bron (lucht, water of grond). Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan het verwarmingswater. Lees hier meer over de verschillende warmtepompen.

Wij staan elke werkdag tussen 09.00 en 18.00 voor je klaar. Neem contact met ons op via het contactformulier of plan een gratis adviesgesprek.