Powerly, jouw hulp bij oriëntatie tot installatie én daarna

 • Onafhankelijk advies van ons bouwkundig expert

 • Scherpe vrijblijvende offertes van betrouwbare partners

 • Persoonlijke begeleiding van oriëntatie tot installatie én daarna

Bekijk onze diensten

Ontdek je slimste duurzame mogelijkheden

38.874 mensen gingen je voor

Initiatief van

Logo Nationale Nederlanden

Zonnepanelen huren via Powerly

Wanneer je zonnepanelen huurt via Powerly, ontvang je persoonlijk advies en begeleiding tijdens het hele traject. Ook na installatie. Samen selecteren we het juiste type en merk passend bij jouw situatie en wensen. Van een serie geschakeld systeem tot parallel, met een keuze uit een ruim netwerk van gecertificeerde en hoogwaardige installateurs zit je beste keuze er altijd tussen. Zo kan jij zorgeloos genieten van het beste zonnesysteem voor jou.

 • Onafhankelijk advies van een bouwkundig expert

 • Scherpe vrijblijvende offertes van betrouwbare partners

 • Persoonlijke begeleiding van orientatie tot installatie én daarna

Kies voor een zorgeloze verduurzaming met Powerly

Stap 1

Doe de online woningcheck

Gratis

Vul in de woningcheck gegevens in over je woning en woonsituatie. Onze software berekent welke duurzame mogelijkheden bij jouw huis passen, en geeft globaal inzicht in de kosten , maandelijkse kostenbesparing, CO2 besparing en terugverdientijd. Dit is een algemene indicatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.


Doe de woningcheck

Daarna plan je een gratis adviesgesprek in met een van onze energie-adviseurs. In dit telefoongesprek bespreken we welke maatregelen geschikt zijn (en welke niet), bepalen we de beste volgorde en analyseren we de plaatsingsmogelijkheden. Mocht je specifieke vragen hebben, dan kunnen we die ook beantwoorden. Dit gesprek duurt ongeveer 15 minuten.


Plan je adviesgesprek

Voor wie serieus overweegt te verduurzamen, is de volgende stap het maatwerk advies. Hierbij krijg je advies van een bouwkundig expert. Samen doorlopen jullie de hele woning (telefonisch of via video bellen), om een totaal beeld van je woning te krijgen en te kijken welke maatregelen daadwerkelijk mogelijk zijn. 


We bieden inzicht in investerings- en besparingsmogelijkheden, maken een besparingsplan en (indien gewenst) een legplan voor zonnepanelen. Verder berekenen we welke subsidies je kunt aanvragen (en helpen je daar ook bij). Kortom: we helpen je bij het maken van de beste keuzes voor jouw specifieke situatie.


Nu we tijdens het uitgebreid advies de maatregelen bepaald hebben, kunnen we offertes voor je aanvragen bij de door ons zorgvuldig geselecteerde aanbieders. Ons netwerk bestaat uit gecertificeerde en erkende installateurs met een goede prijs-kwaliteit verhouding en tevreden klanten.

Op basis van de gekozen maatregel(en) selecteren we samen de juiste aanbieder en vragen de offerte(s) op. Dit is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Daarnaast helpen we je de offerte(s) te begrijpen en vergelijken. Mocht je al offertes van andere aanbieders hebben, kunnen we die uiteraard ook meenemen in onze analyse.


Wanneer je akkoord gaat met de offerte(s) of de indicatie zorgen wij ervoor dat de aanbieder contact met je op neemt. Samen plannen jullie een moment voor de schouw en/of installatie. Verder ontvang je ondersteuning & begeleiding tijdens het hele installatie-traject. Zo bemiddelen wij bijvoorbeeld als zich een onverhoopt conflict voordoet bij de installatie. Zo hoef jij je nergens meer zorgen over te maken.


Alles is geïnstalleerd, je woning is comfortabeler en je energierekening lager. Tijd om te genieten!


Wat zonnepanelen voor je betekenen

Je bespaart flink op je energierekening

doordat je je eigen stroom opwekt scheelt dit flink op je energierekening. Zo heb je minder last van de stijgende energieprijzen.

Stijging van de waarde van je woning

De zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel van je woning en daarmee wordt je woning direct meer waard. Zo is het nooit een verloren investering.

Je verlaagt je CO2-uitstoot

Je wekt je eigen 100% groene stroom op en dat is goed voor het klimaat en milieu. Je bespaart tot wel 475 gram CO2-uitstoot per kWh.

Zonnepanelen huren vs zonnepanelen kopen

Zonnepanelen huren

Huren is een interessante optie wanneer je wel zonnepanelen wilt maar niet genoeg spaargeld hebt om ze te kopen. De besparing op je energierekening is groter dan de huur die je maandelijks betaalt... Lees meer

 • Geen investering nodig terwijl je direct kosten bespaart

 • Onderhoud, reperaties en monitoring is de verantwoordelijkheid van de verhuurder

 • Optie om het zonnesysteem te kopen wanneer het jou uitkomt

Zonnepanelen kopen

Heb je genoeg spaargeld en wil je het maximale rendement met zonnepenalen, dan is kopen een betere optie. Je draagt zelf zorg voor het systeem Je bent financieel gunstiger wanneer je zonnepanelen zelf koopt.... Lees meer

 • Maximale rendement uit je zonnesysteem

 • Direct 21% btw-teruggave bij de aanschaf

 • Je monitort zelf het zonnesysteem

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Dit is afhankelijk van het vermogen van je zonnepaneel, de ligging van de panelen en het type omvormer. Tijdens het adviesgesprek met de expert worden al deze factoren meegenomen om te berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw verbruik. Gemiddeld produceren 10 zonnepanelen ongeveer 2.900 kWh per jaar. (Bron: Milieu Centraal, ligging op het zuiden met een hoek van 30-45 graden.)

De expert kijkt samen met jou of je dak geschikt is. Er wordt gekeken naar een aantal factoren: 

 1. De ligging (noorden, zuiden, oosten of westen) 

 2. De helling van het dak 

 3. Het materiaal van het dak 

 4. De leeftijd van het dak 

 5. Aanwezigheid van schaduw 

De precieze grootte van een zonnepaneel is afhankelijk van het type zonnepaneel. De meeste zonnepanelen hebben een afmeting van +/- 1700 x 1000 x 35 mm.

Zonnepanelen kun je ook plaatsen op een plat dak. De zonnepanelen nemen meer ruimte in op een plat dak omdat de panelen onder een bepaalde hellingshoek op het dak worden geplaatst voor het beste rendement. Doordat het paneel schuin staat veroorzaakt die een schaduw waardoor je de zonnepanelen niet direct tegen elkaar aanlegt.  Daarnaast moet er goed worden onderzocht of de constructie van het dak stevig genoeg is.

De hoeveelheid stroom die je opwekt met je zonnepanelen wordt verrekend met de stroom die je hebt verbruikt op een ander moment. Dit is salderen. Heb je aan het eind van het jaar meer stroom opgewekt dan je hebt verbruikt? Dan krijg je hier een terugleververgoeding voor. De salderings- en terugleverregeling is in ieder geval tot 2023 geldig. Lees hier meer. 

Bij serieschakeling zijn alle onderdelen aan elkaar geschakeld. Dit betekent dat de stroom overal gelijk is en dat de totale spanning gelijk is aan de som van de spanning per onderdeel. Dit betekent dat het systeem zo sterk is als de zwakste schakel.
Bij parallelschakeling zijn de panelen los van elkaar aangesloten op de spanningsbron, hierdoor is de spanning over gelijk. De panelen leveren afzonderlijk van elkaar stroom door. Dit heeft als voordeel dat, wanneer er een paneel uitvalt, de andere panelen gewoon stroom blijven leveren. Het nadeel is dat parallelschakeling duurder is in aanschaf. Een alternatief hiervoor zijn de optimizers. Lees hier meer over de werking van zonnepanelen. 

Micro-omvormers en optimizers worden gebruikt om optimaal gebruik te maken van je zonnepanelen wanneer deze, gedeeltelijk, in de schaduw liggen. De micro-omvormer zorgt ervoor dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft. Hierdoor produceert niet het gehele systeem minder stroom wanneer een paneel in de schaduw ligt. Een optimizer zorgt voor de ideale verhouding tussen stroom en spanning, je plaatst deze apart aan elke paneel. Optimizers zijn vaak goedkoper dan micro-omvormers. Lees hier meer over de werking van zonnepanelen.

De zonnepanelen werken op licht, ook als de zon niet schijnt wekken de zonnepanelen dus stroom op. In het late najaar, de winter en het vroege najaar is dit minder dan de rest van het jaar. Dit zijn de maanden met de kortste dagen van het jaar. Mei, juni en juli zijn vaak de piekmaanden qua opbrengst.

Je kunt de btw terugvragen die je hebt betaald voor de zonnepanelen en voor de installatie van de zonnepanelen. Dit doe je bij de belastingdienst. Je moet je zelf laten registreren als zelfstandig ondernemer. 

Wij staan elke werkdag tussen 09.00 en 18.00 voor je klaar. Chat met ons of bel naar +31 (6) 10247446 voor direct antwoord op jouw vragen of plan een gratis adviesgesprek.